29-08-2018 / blog /

Geïnspireerd tijdens Inspire

Elk jaar in juli houdt Microsoft een groot evenement; Inspire. Tijdens dit evenement komen alle partners bij elkaar om te horen wat de visie van Microsoft is en om samen de handen in één te slaan om de klant in staat te stellen meer te bereiken. Naast het externe evenement is er elk jaar ook een intern evenement; Ready. Hier worden juist de medewerkers geïnformeerd over de visie van Microsoft. Dit jaar heeft Microsoft het anders aangepakt door hier één groot evenement van te maken. En niet op de eerste en de beste locatie, namelijk Las Vegas! Wat Conclusion Future IT hier mee te maken heeft? Onze collega’s Jeroen Geubbels, Rogier Fransen en Stefan Wiersma hadden het geluk hier bij te mogen zijn. Zij hebben daar veel kennis opgedaan en zijn in de gelegenheid geweest diverse Microsoft-medewerkers het hemd van het lijf te vragen. Deze kennis en ervaringen willen wij u natuurlijk niet onthouden!

 

Onderwerpen

Over de as van een zestal gebieden heeft Microsoft laten zien welke plannen zij hebben: Gaming, Modern Life, Modern Workplace, Business applications, Applications & Infrastructure en Data & Artificial intelligence

 

Voor Conclusion Future IT zijn Modern Workplace, Business applications en Applications & Infrastructure het meest van toepassing op haar dienstverlening. Op het gebied van de Modern Workplace heeft Microsoft laten zien dat de overstap naar Windows 10 noodzakelijk is aangezien Windows 7 vanaf 2020 niet meer ondersteund wordt. Om deze migratie te begeleiden en inzichten te geven heeft Microsoft onder andere Windows Analytics beschikbaar gesteld. Deze service maakt het inzichtelijk welke applicaties en drivers er in gebruik zijn en in hoeverre deze compatible zijn met de gewenste upgrade software. Hierdoor kan snel en effectief ingegrepen worden op bepaalde risico’s in de migratie naar Windows 10.

 

Ook heeft Microsoft laten zijn hoe Artificial Intelligence in communicatie gebruikt kan worden. Zo is het binnen Microsoft Teams mogelijk om overleggen op te nemen en op een later tijdstip terug te kijken, inclusief transscript en video. Het nut hiervan? Je kunt daarmee een gemist overleg terugkijken en snel zoeken naar de momenten waarop jouw naam genoemd is en vaststellen welke actiepunten er op jouw naam staan. Conclusion kan op basis van haar Continuous Innovation dienst samen met de klant bepalen wanneer dergelijke nieuwe technieken worden “aangezet” en als een proof of concept later worden uitgerold richting gebruikers met de bijbehorende gebruikersadoptie.

 

Een goede werkplek is er niet zonder een goede beveiliging. Dit kwam dan ook aan bod tijdens het evenement. Zo maakt Azure Information Protection het mogelijk om documenten te labellen en op basis van deze labels maatregelen te treffen zodat informatie met het label “secret” niet gedeeld kunnen worden met externen.

 

Azure

Op het gebied van Azure heeft Microsoft ook veel laten zien. Tegenwoordig gaat het allemaal om Business Applicatie Transformatie naar de Cloud, een dienst die wij vanuit Conclusion Future IT ook aan onze klanten bieden. Microsoft heeft laten zien dit goed te kunnen faciliteren. Zo zijn er standaarden, zowel in aanpak als techniek. Verder is er tooling die gebruikt kan worden om in een on-premises omgeving te bepalen wat naar Azure gemigreerd kan worden, hoe dat er uitziet in Azure en wat de te verwachten kosten zijn.

 

Ook op het Azure productvlak waren er een aantal mooie aankondigingen:

  • Azure virtual WAN; een netwerkdienst die bedrijven in staat stelt om verschillende locaties te verbinden met Azure en het internet;
  • Azure Firewall; een Cloud-native Firewall die de resources binnen een vNet in Azure beschermt. Deze firewall wordt bijvoorbeeld automatisch opgeschaald op basis van gebruik tijdens de piekbelasting;
  • Extended support voor Windows Server en SQL Server 2008/2008R2; deze producten lopen uit support, echter heeft Microsoft aangegeven hier security patches voor beschikbaar te blijven stellen aan klanten die hun workload migreren naar Azure;
  • Azure SQL Managed Instance; deze Azure SQL variant was al beschikbaar in de preview. Zeer binnenkort wordt hij echt beschikbaar en dan met de volledige feature set van de normale SQL server. Ook dit geeft weer mooie kansen om applicatie transformatie naar Azure sneller en beter uit te voeren.

 

Voor de partners was er nog meer nieuws. Zo werd een nieuw certificerings programma genaamd ‘Azure expert MSP’ gepresenteerd. Ook werd er medegedeeld dat er nu mogelijkheden zijn om je als Microsoft partner te laten certificeren in specialisaties zoals identity and access management, SAP on Azure of Azure Stack. Zodra deze nieuwe certificering beschikbaar is zal Conclusion haar experts laten certificeren.

 

Kortom: een inspirerend event, met meer dan genoeg informatie over de nieuwe ontwikkelingen van Microsoft om onze dienstverlening mee uit te breiden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Toon van Liebergen.

 

Ani Tatlidil
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.