03-03-2020 / nieuws /
Standaard voor uitbesteding

ISAE 3402 Type II Verklaring opnieuw behaald

Net als vorig jaar zijn wij ook nu weer trots op het verkrijgen van deze accountantsverklaring over het jaar 2019. Dinsdag 11 februari jl. ontvingen wij van externe partij Conclude de rapportage inclusief het assurance rapport. Wij zijn Conclusion Flora, Conclusion FIT Managed Services, Conclusion Mission Critical en AMIS. (NB: dit zijn de 2019-namen) 

 

Wat is een ISAE 3402 Type II Verklaring? Het is een accountantsverklaring, die kan worden gezien als een standaard voor uitbesteding. Een klant besteedt processen uit aan een IT-dienstverlener, die invloed kunnen hebben op de financiële en operationele processen van een klant en daarmee op de jaarrekening van een klant. De IT-dienstverlener moet daarom objectief / onafhankelijk kunnen aantonen, dat hij ‘in control is’. Daartoe zijn per proces maatregelen opgesteld om de doelstellingen te realiseren. Dit wordt jaarlijks in twee rondes getoetst door Conclude, waarbij het gaat om ‘bewijslast’. 

 

Bij aanbestedingen is het hebben van een ISAE 3402 verklaring een eis geworden. Daarnaast wordt onze ISAE 3402 verklaring regelmatig door een klant opgevraagd als die klant wordt geaudit. Deze verklaring is dus net als de diverse ISO certificeringen een must have geworden.

 

Nogmaals een mooi resultaat, waar veel collega’s hun steentje aan hebben bijgedragen.

erkennning 111946366421
Leon van Meel
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Neem contact op met Leon van Meel.