04-02-2021 / nieuws /
Kwaliteit dienstverlening bevestigd

ISAE 3402 Type II verklaring wederom behaald

Hij is binnen, onze ISAE 3402 Type II verklaring over het jaar 2020! Wij hebben onze kritische processen laten controleren door de onafhankelijke auditor Conclude. Het is de derde keer op rij dat wij deze accountantsverklaring hebben verkregen, en het is elk jaar opnieuw een resultaat waar wij ontzettend trots op zijn.

 

Waar staat een ISAE 3402 Type II verklaring voor?

De ISAE 3402 Type II verklaring is een accountantsverklaring en wordt beschouwd als een standaard voor outsourcing van diensten. Om het concreet te maken: een klant besteedt aan een IT-dienstverlener (beheer)processen uit, die invloed (kunnen) hebben op de financiële en operationele processen van die klant en daarmee op de jaarrekening van die klant. De IT-dienstverlener moet objectief aantonen, dat de (beheer)processen die voor die klant worden uitgevoerd geen negatieve invloed op de jaarrekening van die klant hebben. Daartoe zijn per (beheer)proces maatregelen opgesteld om de doelstellingen te realiseren, die tweemaal per jaar door een externe accountant worden getoetst.

“In ons soort dienstverlening is deze verklaring net als de diverse ISO certificeringen een must have geworden. De verklaring is een vereiste in aanbestedingen en daarnaast wordt onze ISAE 3402 verklaring regelmatig door een klant opgevraagd als die klant wordt geaudit. Met deze verklaring tonen wij onze klanten dat de processen die zij aan ons uitbesteden in goede handen zijn.”
- Jan Riksen, Directeur Cloud Operations

Een mooi resultaat, waaraan veel collega’s een bijdrage hebben geleverd. Net als Conclusion Future IT hebben ook zusterbedrijven Conclusion Mission Critical, Conclusion Application Innovation en AMIS deze verklaring mogen ontvangen.

Stefan Hendriks
Wil je meer weten over onze certificeringen? Bel of mail ons!
Bel Stefan Hendriks 030 - 219 38 00